20 Eylül 2008 Cumartesi

Kara Şövalye (The Dark Knight)...


Çocukluğumda gerçeğe en yakın bulduğum için en sevdiğim kahramandı Batman. Onun süper güçleri yoktu çünkü ve teknolojiyi kullanarak kendi kendini yaratmıştı.Vizyondan çıkalı çok oldu ama sinemalar tekrar izlemek isteyenler ve benim gibi sinema gibi nimetlerden yoksun olan kasabalarda tatilini geçiren kişiler için tekrar vizyona girmiş. Hem de ucuza. Kaçırmadım ve hemen bi bilet aldım.



The Dark Knight orijinal adı. Yönetmenliğini serinin ilk filminin yapımcısı Christopher Nolan yapmış. Senaristler: Christopher Nolan ve Jonathan Nolan.
Sayın Yarasa Adamımız Christian Bale fena olmayan bir performans sergilemiş ki zaten daha da iyi olamaz ; çünkü rolü gereği abartılı ve yer yer çok idealist yer yer parasıyla hava atan bir patron, ama dediğim gibi film gereği biraz abartılı. Rolü abartılı oyunculuğu değil. (Acaba Terminator 4'de nasıl oynayacak merakla bekliyorum)
Filmde en güzel oynayan ise Sevgili Joker (Heath Ledger) sinema otoritelerinin de kabul ettiği gibi herkesi ezip geçmiş.

Tabi ki Batman'ın sorgulanacak çok şeyi var senaryoda (benim gibi gerçekçilik manyağı bir sinema severseniz.) Örneğin Joker o kadar kötülük yapıp önemli adamları öldürüyor ama Birleşik Devletler çaresiz kalıyor. Batman'in kim olduğu bir türlü bulunamıyor, işveren olan zengin Bruce Wayne o kadar insan üzerinden kim bilir ne paralar kazanırken nasıl oluyorda sadece iyiliği sevdiği için kahramanlık yapıyor falan da filan ama bu tür kahramanlı filmleri zileyecekseniz bunları düşünmeyeceksiniz. (Not: Güzel olan şu "neden kahramanlar süper giysilerinin içindeyken seslerini değiştirmezler tanıyan biri çıkar sesinden" diye düşünürdüm Batman'da bu ayrıntı atlanmamış)



Sonuç olarak efektleri ve az çok da olsa seneryosu ile izlenebilir bir film ortaya çıkmış (ayrıca filmin yarısında Batman'in en değer verdiği insanı kurtaramaması filmin hüzünlü yanı olarak iyi olmuş ama yeterince işlenmemiş.)

2 yorum:

graSS dedi ki...

ve hala izlemedim :)

Adsız dedi ki...

arşivde duruyr ahla izleyemedim grass gibi. : (